eBooster

 

„BorgWarner“ - лидерот во областа на турбо - компресорите  конструираше и произведе „eBooster“ компресор којшто во споредба  со стандардните турбо - компресори реагира моментално и независно од бројот на вртежи на моторот.

 

Конструиран е на начин да обезбеди доволно воздух на ниски вртежи на моторот во комбинација со турбо – компресорот, што резултира со големо зголемување на вртежниот момент и снагата на моторот. Возилата опремени со „eBooster“ многу подобро реагираат на одѕивот на гасот. „eBooster“ - от за погонот на компресорското коло користи електромотор „Brushless DC“.

Фази на работа на „eBooster“ - от